Fercullen Falls Irish blended malt

Fercullen Falls to blend malt i grain whiskey, z dużym udziałem maltów, podkreślających styl  Powerscourt distillery. 


50/50 blend, 50% to the single malt whiskey z naszej destylarni, dojrzewająca w beczkach 1st fill ex bourbon i pozostała część to grain whiskey, poddana dojrzewaniu w beczkach ex-bourbon i nowych heavy char oak casks.


Butelkowana w 43%

Fercullen 1st Release  Irish Single Malt

Nasza pierwsza edycja Fercullen Single Malt czerpie autentyczną inspirację z naszej wyjątkowej lokalizacji, stworzona w Powerscourt, posiadłości i destylarni o niezwykłej historii i klimacie.

Wykonana w 100% ze słodu jęczmiennego, dojrzewa w beczkach po bourbonie najwyższej jakości. 

AROMAT: Toffi, przyprawy do pieczenia, wanilia, jabłka deserowe, gruszki, miękka skóra, cynamon, gałka muszkatołowa, pieczone maślane spody ciasta

SMAK: Krem waniliowy, miękki dąb, solony karmel, digest, tarte tatin

FINISH: Rozgrzewające dębowe przyprawy, miękka skóra, miodowe migdały, duszone owoce

Butelkowana w 46%, non-chilled filter, kolor naturalny

Fercullen Amarone Finish Single Malt

„The Gates”

Wyśmienita Amarone Cask Finish, Single Malt Irish Whiskey, połączenie destylatów po Bourbonie i Amarone

Limited edition -  zaledwie 7400 butelek, ostatnia z naszej trylogii z serii Estate

Non-chilled filter, kolor naturalny

Butelkowana w 46%.

Fercullen 15 yr Single Grain Madera cask

15-letnia irlandzka whisky single grain. Destylowana z kukurydzy i słodu


Dojrzewa w beczkach first-fill ex-bourbon, potem część whisky finiszowana w beczkach po maderze, second-fill, następnie całość kupażowana


Non-chilled filter, kolor naturalny


Aromat: krówka waniliowa, migdały w miodzie, suszone morele i mango

Smak: gorący popcorn z masłem, marmolada pomarańczowo-limonkowa, suszone przyprawy dębowe

Finisz: kremowa krówka waniliowa z kandyzowaną skórką pomarańczy i limonki


Butelkowana w 41,5%

Fercullen 21 yr Single Malt

Najstarsza jak dotąd wersja wydana przez The Powerscourt Distillery, ekskluzywna coroczną edycją

To mariaż 21-letnich whisky dojrzewających w beczkach po bourbonie oraz selekcja po hiszpańskim sherry Oloroso i Pedro Ximénez, w beczce, w której finiszowano whisky. Czerpiąc inspirację z nastrojowych bodegas andaluzyjskiego regionu Hiszpanii, zespół destylarni połączył charakterystyczne smaki ciemnej sherry tego regionu z delikatną elegancją 21-letniej whisky słodowej dojrzewającej w bourbonie.

AROMAT: Melon, liczi, bogata krówka waniliowa, gruszki i miękka skóra.

Ikona podniebienia

SMAK: Krówka waniliowa z suszonymi owocami, gorzka czekolada z olejkiem pomarańczowym, łuskane orzechy laskowe.

Finish: Słodka krówka, kandyzowane wiśnie, ciasto owocowe i suszone przyprawy.

Butelkowana w 46%

Lokalizacja destylarni: na terenie posiadłości Powerscourt Estate, odwiedzanej przez ponad 500 tys. turystów rocznie

Master Distiller Noel Sweeney – ponad 30-letnie doświadczenie, wybrany w 2017 do ‘Hall of Fame’ przez Whiskey Magazine

3 alembiki produkowane na zamówienie, 12.000 l. 8.250 l., 5.500 l.

Roczna produkcja: ponad 1 mln LPA

Produkty: Single Malt & Pot Still Irish Whiskey

Po więcej info kliknij tutaj:

Nasza strona używa plików cookies, dalsze korzystanie ze strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystywanie. Informujemy, że ustawienia tych plików można zmienić w dowolnym momencie za pomocą ustawień przeglądarki.. Polityka prywatności / privacy policy for details.

Zgadzam się